JE KUNT BIJ LOPERSGROEP MIERLO GEHEEL VRIJBLIJVEND EEN MAAND GRATIS MEETRAINEN MET DE HARDLOPERS, WANDELAARS EN NORDIC WALKERS OM ZO NADER KENNIS TE MAKEN MET ONZE LEUKE LOPERSGROEP.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Activiteiten

SNERTLOOP

Ieder jaar in de winter organiseren we een “Snertloop”; een gezamenlijke sportieve activiteit voor de wandelaars, de Nordic walkers en de hardlopers hun partners, kinderen, vrienden en bekenden. In ruim 1,5 uur werken de deelnemers een fysiek en mentaal sportief programma af in de vorm van een speurtocht.

Gedurende deze oriëntatietocht worden unieke plekken in en om Mierlo aangedaan, waarbij gebruik gemaakt wordt van GPS-coördinaten (mobieltje meenemen dus!).

Na het sportieve element komen alle deelnemers weer bij elkaar op het vertrekpunt, Camping de Sprink in Mierlo. Daar staan de pannen erwtensoep dan klaar om “de inwendige mens” weer te versterken en om zo deze sportieve activiteit gezellig af te sluiten.

Deze activiteit is voor de leden gratis. Niet-leden betalen een kleine vergoeding.


PRESTATIELOOP

Voor hardlopers organiseren we jaarlijks in de maand april een prestatieloop. Dit is een duurloop waarin je in één uur probeert een zo veel mogelijk rondjes van 1.365 meter te lopen. Het is een mooie test om, zo na de winter, te bezien hoe het met je duurvermogen gesteld is.

De prestatieloop vindt plaats in de “Eco zone”, het kleine natuurterrein in Brandevoort, gelegen bij de Oudevense brug. Hier is een leuk compact parcours van 1,3 km uitgestippeld. Aan deze activiteit kunnen ook niet-leden deelnemen. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


CAMPINGTRACK

Jaarlijks hebben we begin juli op maandagavond, in plaats van onze reguliere trainingen, onze “Campingtrack”. Een gezellig loopevenement op basis van “samen uit en samen thuis”.

Alle deelnemers, hardlopers, wandelaars en Nordic walkers, verzamelen om 18:30 bij Camping de Sprink in Mierlo. Vandaaruit zijn diverse routes/afstanden uitgezet voor hardlopen, wandelen en Nordic walking. Zo ontstaan er verschillende groepen waarbij je aan kunt sluiten. Alle groepen hebben een “voorloper” die de groep leidt en die zorgt dat de groep, na één- tot anderhalf uur (langste afstand) gezellig in teamverband gesport te hebben, weer terug keert bij Camping de Sprink.

Op het terras van de camping borrelen we met elkaar nog gezellig na om zoals altijd weer voldaan naar huis te gaan.

Deze activiteit staat alleen open voor leden van Lopersgroep Mierlo.


VRIJHEIDSVUUR DE PEEL

Voor meer informatie hierover zie vrijheidsvuurdepeel


HUIS-KLUIS

Met deze activiteit, de “Huis-Kluis loop”, sluiten we medio december het sportieve jaar af. Dit is een activiteit voor hardlopers, wandelaars en Nordic walkers. Wandelend, Nordic walkend of hardlopend leggen we dan een route af van 7, 14 of 21 km. De route start in Mierlo (Sporthal De Weijer) en voert ons via prachtige bos- en heide paden uiteindelijk naar de Achelse Kluis op de Belgisch grens. Daar wacht ons een warm onthaal met worstenbrood en Trappist en sluiten we ons loopjaar af. Na dit gezellig samenzijn keren we weer gezamenlijk met een bus terug naar Mierlo. We starten in de ochtend tussen 8:45 uur en 13:00 (afhankelijk de activiteit en gekozen afstand) en zijn uiterlijk 18:00 uur weer terug in Mierlo.

Het motto van deze activiteit is ‘Samen van Huis, Samen naar de Kluis’. Dat wil zeggen dat het geen wedstrijd is. Deelnemers blijven in groepjes bij elkaar.

Deze activiteit staat open voor zowel leden als niet-leden (beperkt aantal deelnemers). De Huis-Kluis loop is dit jaar (2021) vanwege Corona alleen toegankelijk voor leden van Lopersgroep Mierlo.
Voor deelname wordt aan de deelnemers een vergoeding gevraagd.

 


(NORDIC)- WANDELDAGEN

De wandelgroep en de Nordic walking groep organiseren ieder 2 wandeldagen. Deze vinden in het voor- en najaar plaats. De wandeltochten vinden in mooie natuurgebieden plaats en staan in het teken van sportiviteit en gezelligheid. De tochten zijn in de regel circa 15 km lang. Vervoer naar de startlocatie vindt plaats met eigen auto, of fiets als in de nabije omgeving gelopen wordt.

Deze activiteit staat alleen open voor leden van Lopersgroep Mierlo.

Contact

Over Lopersgroep Mierlo

Lopersgroep Mierlo is een sportieve en gezellige lopersgroep met ca. 100 actieve leden van verschillende niveaus en leeftijden.

Thuisbasis

Lopersgroep Mierlo
Sportpark ’t Oudven in Mierlo

Telefoon: 06 4278 5021

Postadres

Oranjetipje 5,
5731 ZL Mierlo