MAANDAG 20 SEPTEMBER IS DIT JAAR DE LAATSTE KEER DAT GESTART WORDT OP DE STRABRECHTSE HEIDE. VANAF MAANDAG 27 SEPTEMBER WORDT WEER GESTART VANAF ONZE ACCOMMODATIE OP SPORTPARK 'T OUDVEN.

 

WIJ VERZOEKEN IEDEREEN OM VANAF KOMENDE MAANDAG WEER EEN VEILIGHEIDSHESJE TE DRAGEN BIJ DE TRAININGEN, ZODAT WE GOED ZICHTBAAR BLIJVEN ALS HET DONKER WORDT.

  • Home
  • Trainingsinformatie

Trainingsinformatie Hardlopen

Maandagavond
Op maandagavond is de duurlooptraining. Duurlooptrainingen zijn gericht op het verbeteren van duurvermogen. Een rustig basistempo wordt afgewisseld met korte versnellingen.

In de wintermaanden start deze training vanaf onze accommodatie aan het Oudven en lopen we routes door Mierlo, Geldrop, Helmond (Brandevoort, Mierlo Hout), en Lierop. In de zomermaanden gaan we de Strabrechtse heide op. Hierbij lopen onze routes niet alleen over de brede fiets- en wandelpaden,  maar ook over smalle bospaadjes en stukjes laarzenpad.

Deze zomer starten de hardlooptrainingen op de Strabrechtse Heide op maandag 31 mei.


Woensdagmorgen
Deze ochtend trainen we in het bos. Het is voornamelijk een ontspannen intervaltraining door het bos hetgeen echter niet inhoudt dat er niet hard wordt getraind.


Donderdagavond
Op donderdagavond lopen we op onze verlichte 400-meter baan. De baan en het binnenterrein (hockeyveld) worden gebruikt voor een gevarieerd programma, waarbij na de warming-up aandacht is voor loopscholing, techniek, kracht en souplesse. Het tweede onderdeel van de training bestaat onder meer uit intervaltraining, piramideloop, loopcircuits, Coopertest en Tabata.


Zondagmorgen
Deze ochtend trainen we in het bos. De trainingen bestaan uit een mix van rustige duurloop door de bossen afgewisseld met wat meer “speelse” loopactiviteiten.

Over Lopersgroep Mierlo

Lopersgroep Mierlo is een sportieve en gezellige lopersgroep met ca. 100 actieve leden van verschillende niveaus en leeftijden.

Thuisbasis

Lopersgroep Mierlo
Sportpark ’t Oudven in Mierlo

Telefoon: 06 4278 5021

Postadres

Oranjetipje 5,
5731 ZL Mierlo

Info@lopersgroepmierlo.nl